luni, 10 august 2009

Dieta cu pepene


Cu un continut bogat in vitamine, saruri minerale, substante cu actiune antioxidanta si, mai ales, in apa, pepenii sunt o adevarata sursa de sanatate!

Pepenele hidrateaza si purifica organismul, hraneste si confera luminozitate tenului. Pentru ca te va ajuta sa elimini toxinele din organism, vei scapa de migrene, oboseala, celulita si retentia de lichide in organism!

Specialistii sunt de parere ca pepenele este un produs diuretic, depurativ, hidratant, vitaminizant si energizant. Pepenii contin foarte mult betacaroten, substanta esentiala pentru sanatatea pielii si pentru procesul de regenerare celulara. Betacarotenul este un antioxidant puternic, incetineste procesul de imbatranire si intareste sistemul imunitar.

Studiile recente ale specialistilor europeni arata ca pepenele ajuta la scaderea colesterolului din sange! O cura de 1.500gr de pepene zilnic, pe o perioada de 18-22 de zile, poate reduce pana la normal cea mai crescuta colesterolemie, chiar si in cazul unei diete bogate in grasimi.

Pepenii contin crom absorbabil, care ajuta la metabolizarea grasimilor. Compozitia pepenilor ajuta la scaderea in greutate, fara sa existe riscul unor carente de vitamine si minerale dupa terminarea dietei. Pentru ca are foarte multa apa in compozitie, o felie de pepene iti va potoli senzatia de foame si nu vei mai simti nevoie sa dai iama in dulciuri!

Pentru ca efectele sa fie vizibile, trebuie sa consumi 1,5 kg de pepene pe zi. Nu e atat de complicat, daca te gandesti ca pepenii de pe piata au in jur de 8 kilograme! Poti sa il consumi ca atare, in salate de fructe sau in cocktail-uri.

100 de grame de pepene iti furnizeaza:

Calorii - 30
Proteine - 0.6
Lipide - 0.2
Carbohidrati - 7.6
Fibre - 0.4

100 de grame de pepene asigura 15% din necesaul zilnic de vitamina A, 25% din necesarul zilnic de vitamina C si o cantitate esentiala de vitamina B6.

Studiile recente catalogheaza acum pepenii ca pe niste alimente cu puternic efect afrodisiac! Citrulina, o substanta pe care o contin pepenii, stimuleaza secretia unor hormoni care duc la cresterea libidoului! Cu alte cuvinte, pepenele nu doar ca te va ajuta sa slabesti si sa fii sanatoasa, dar iti va imbunatati si relatia de cuplu!