luni, 28 septembrie 2009

Dieta cu fructe de mare



Fructele de mare proaspete reprezinta o sursa excelenta de proteine, minerale si de vitamine precum complexul vitaminic B.

Desi nu o dieta prea ieftina, dieta pe baza fructelor de mare este considerata de unii specialisti in diete drept una dintre cele mai eficiente metode pentru a slabi usor si sanatos.

Aceasta dieta se refera pe langa stridii, homari, crabi, scoici si la plantele comestibile din mari si oceane: diferite alge si salate.

Este de preferat ca aceste produse sa fie preparate fie prin aburire, fierbere sau afumat, in unele cazuri putandu-se consuma chiar si crude. De evitat sunt gratarele si prajelile de acest tip.

O dieta cu fructe de mare ajuta in controlul greutatii si pe termen lung previne aparitia unor afectiuni cardiace. In plus, o astfel de dieta este una dintre caile catre un stil de viata sanatos.

Printre motivele pentru care aceste alimente se afla in topul celor mai sanatoase produse se numara si faptul ca proteinele continute sunt mult mai usor absorbite de organism. Acest lucru transforma fructele de mare intr-o excelenta alegere alimentara pentru persoanele de toate varstele.