miercuri, 30 septembrie 2009

Dieta impotriva acneei




Acneea (cosurile) are anumita relatie cu hrana, cu toate acestea nu există o cercetare credibila între anumite grupuri de produse alimentare şi acnee. Ca un suferind de acnee, este un proces de încercări şi erori. Cu toate acestea, există o serie de orientări care pot fi utile.

Alimentele cu grăsimi saturate pot contribui la tenul gras. Grasimile saturate se găsesc în cele mai multe produse de origine animală - cum ar fi carne, produse lactate, şi păsările de curte. Cu toate acestea, organismul are nevoie de esenţialele a altor acizi graşi - cum ar fi uleiul de peşte.

Unii cred că un aport mare de calorii poate duce la creşterea concentraţiilor de hormoni, şi, ulterior, la acnee.

Mulţi cred că există o relaţie directă între a manca ciocolata si acnee . Totuşi, aceasta este nedovedita - cu toate că ciocolata are un procent ridicat de grasimi saturate.

Un consum mai mare de proteine pot ajuta la controlul acneei. Acest lucru este datorat cu producţia scăzuta unei enzime care poate provoca productia de sebum, creşterea si colmatarea a porilor.

Unii oameni au constatat că Vitamina A şi Zincul au ajutat in lupta cu acneea. În plus, ceaiul verde ar putea fi, de asemenea, inclus în dieta (deoarece duce la o scădere a producţiei de androgeni).

Nivelurile ridicate de iod din dieta au impact la unele persoane care suferă de acnee -care provoacă focare noi de acnee. Reţineţi că produsele alimentare sarate ,cum ar fi chips-uri, etc, conţin niveluri ridicate de iod şi ar trebui să fie evitate.