marți, 6 octombrie 2009

10 reguli pentru dieta




1. Bea multa de apa
Adultul ar trebui sa bea 2 l de apă în fiecare zi, dar majoritatea dintre noi nu sunt chiar aproape de asta. Apa va ajuta sa pierdeti in greutate si sa eliminati toxinele.

2. Mănâncă 5 porţii de fructe şi legume în fiecare zi
Ştim cu toţi ca un măr pe zi ţine medicul departe, dar cinci porţii de fructe şi legume vor menţine un corp sanatos si normal ponderal.

3. Uita-te la dimensiunea porţilor
Amintiţi-vă, o porţie de carne de pui sau de carne de vită nu trebuie să fie mai mare decât dimensiunea unui pachet de cărţi.

4. Luati o pauza mică pentru desert

Daca simtiti nevoia de ceva dulce nu trebuie sa va abtineti neaparat de fiecare data. Oferiti-va din cand in cand o mica bucurie.

5. Mergeti pe scari
Un exerciţiu mic poate merge pe un drum lung. Mergeti pe scari in loc de lift.

6. Fereşte-te de băuturi cu zahăr
Expertii spun ca prin consumarea unei băuturi răcoritoare pe zi, adaugati meniului mai mult de 90000 de calorii într-un an.

7. Tine un jurnal alimentar
Odată ce începi înregistrarea a tot ce mănânci într-o zi, vei fi surprins de cât de uşor este pentru a vedea unde se pot face îmbunătăţiri în obiceiurile alimentare.

8. Găsiţi un prieten de regim
Cine vrea să se plimbe in jurul blocului sau la sala de sport singur?

9. Citeste etichetele
Ştiu că pe aceste etichete, informaţiile nutriţionale pot fi confuze, dar sunt câteva lucruri foarte evidente cu privire la aceste etichete. Stai cu ochii pe grăsimi, zahăr, sirop de fructoză .

10. Gaseste alternativele
Dacă esti intr-un fast-food pur şi simplu poti gasi o alternativa sanatoasa pizzei, de exemplu o salata.