joi, 12 noiembrie 2009

Omega 3 si ulei de peste

Photobucket

Uleiul de peste, o componenta esentiala a oricarei alimentatii sanatoase. Mulţi experţi în domeniul sănătăţii şi cercetători cred că acizii graşi omega 3 sunt nutrienţii esenţiali cei mai dispăruti din dieta noastră de astăzi. Acest deficit joaca un rol major in bolile de inimă, cancer şi tulburările cerebrale.

Nu este surprinzator, studiile au arătat că multe dintre aceste boli şi tulburări se imbunatatesc atunci când omega 3 este utilizat suplimentar.

Organismul uman necesită o cantitate enormă de omega 3 acizi graşi pentru a funcţiona corespunzător.Creierul uman este format din grăsimi 60%, şi aproximativ jumătate din grăsime este DHA omega 3.

Organ-ul nostru principal, cel care controlează întregul nostru organism, creierul, este compus dintr-o cantitate imensă de grăsimi . Majoritatea oamenilor nu stiu acest lucru. Şi o parte semnificativă din această grăsime este omega 3 acid gras cunoscut sub numele de DHA, prescurtarea de la acid docosahexaenoic.

Deficienţele în grăsimi Omega 3 au fost legate de: depresie, anxietate, modificări ale dispoziţiei, tulburare bipolară, depresie postpartum, boala Alzheimer, ADHD si ADD.

Milioane şi milioane de persoane suferă de aceste condiţii sigur.
Cercetatorii de la instituţii de prestigiu ca şi Harvard si Şcoala de Sănătate Publică au demonstrat unele dintre aceste condiţii se va îmbunătăţi considerabil cu aportul omega 3 de acizi graşi.

Alte studii au arătat că, chiar dacă nu aveţi oricare dintre aceste boli, memoria şi concentrarea se pot îmbunătăţi cu utilizarea consecventă de suplimente de ulei de peşte.

Suplimentele de ulei de peste, foarte mari în grăsimi Omega 3, s-au dovedit de ajutor pentru cei cu boli de inima şi ajuta la protejarea celor care nu au aceste boli.

Dacă ştiţi cineva care suferă de psoriazis sau acnee, ştiti cât de dureros şi jenant pot fi. Una din problemele primare în aceste boli este de inflamaţie. Cu toate că uleiurile de peşte nu vor vindeca aceste boli, proprietăţile sale anti-inflamatorii, ajuta la a le face sa dispara in timp.

Între timp, cu toate că studiile care au fost efectuate nu sunt concludente, se pare că creşterea aportului de Omega 3 grăsimi pot ajuta în lupta împotriva cancerului.

Din păcate, peştele gras, odinioară cea mai bună sursă de omega 3 contin elemente periculoase, cum ar fi PCB, mercur, plumb şi altele. Acest lucru este pur şi simplu din cauza poluării industriale care a crescut, în multe din oceane şi căile navigabile ale lumii.

Totusi exista suplimente de ulei de peste.
Aici sunt criteriile de evaluare pentru suplimentele de ulei de peşte:

•Tipul de peşte folosit - este natural ridicat în DHA si EPA omega 3? Şi mai ales DHA?
•Este purificat / molecular distilat?
•Este peştele prins la nivel local pentru a în cazul în care produsul este proaspat? Sau este râncezirea un motiv de îngrijorare?
•Produsul are o defalcare exactă între DHA omega 3 si omega 3 EPA, şi nu doar total de omega 3 de conţinut pe care deservesc?
•Cât de portii conţine pe sticla?