vineri, 13 noiembrie 2009

Ceaiuri de slabit

Photobucket


Ceaiurile pentru slabit actioneaza pentru a purifica organismul, elimind toxinele acumulate dar si excesul de apa. Atunci cand vrei sa tii o dieta e bine sa incluzi in regimul de zi cu zi si un ceai depurativ. Ceaiurile pentru slabit pot fi consumate si dupa mesele copioase, pentru a ajuta organismul sa digere mai usor excesul de grasimi.

Ca orice dieta sau cura de slabire, si cea bazata pe ceaiuri are avantaje si dezavantaje. Din punct de vedere al avantajelor, ceaiurile de slabit nu contin nicio calorie, hidrateaza organismul, reduc riscurile aparitiei bolilor respiratorii si cardiace, previn formarea cheagurilor de sange si au actiune energizanta. In ceea ce priveste dezavantajele, ceaiurile de slabit duc la aparitia starilor de oboseala, agitatie si insomnie. Pentru a inlatura aceste dezavantaje este bine sa alegeti ceaiurile de slabit naturale, din plante. In aceasta categorie intra ceaiul de urzica, ceaiul verde, ceaiul din frunze de dud sau nuc, ceaiul chinezesc sau antiadipos.

Unele persoane pot resimti anumite simptome, cum ar fi cele prezentate mai jos:
Usoara senzatie de slabiciune, oboseala, ameteli. Acestea sunt efectele demineralizarii organismului.
Tulburari ale tranzitului intestinal (mai ales la cei cu probleme de constipatie). Acestea se "regleaza" pe masura ce organismul se obisnuieste cu ceaiul.
Senzatie de uscaciune a gurii si gatului, din pricina deshidratarii.