luni, 16 noiembrie 2009
Conopida un aliat pentru dieta sanatoasa
Conopida nu are nici o grăsime, este ridicata în vitamina C, si poate trece ca o versiune de putini carbohidrati in locul piureului de cartofi, cu usurinta.
După citrice, conopida este cea mai bună sursă naturală de vitamina C, un antioxidant care pare sa ajute la combaterea cancerului. Este, de asemenea, un războinic important în lupta continuă împotriva infecţiei. Conopida este, de asemenea notabil pentru fibrele sale, de acid folic, si conţinutul de potasiu, dovedind ca este mai hranitoare decat aspectul său alb, decat s-ar fi crezut. Conopida poate fi, de asemenea o arma impotriva cancerului. Acesta conţine substanţele fotochimice, numit indoles, care ar putea stimula enzimele care blochează de cresterea cancerului.
Valorile nutritive
Dimensiune: 1 / 2 cana
Calorii: 15
Grăsime:1 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 3 g
Proteine: 1 g
Fibre alimentare: 2 g
De sodiu: 9 mg
Vitamina C: 28 mg
Acid folic: 27 mcg
potasiu: 88 mg