luni, 16 noiembrie 2009
Ciupercile in retetele culinare de slabit
Atunci când cineva încearcă să piardă în greutate, caloriile sunt numele jocului. Şi ciuperci ofera o explozie mica de calorii .
Ciupercile oferă o gamă neobişnuita de elemente nutritive, spre deosebire de cele din carne, care le face deosebit de adecvate pentru vegetarieni. Ciupercile fierte sunt o neaşteptată sursă de proteine. Sunt bogate în fier, Riboflavina, si Niacina; ofera sume decente de potasiu, seleniu, cupru şi zinc.
Seleniul este folositoar pentru ca peroxidază organismului glutation, care este un antioxidant puternic. Un alt puternic antioxidant L-ergothioneina, este bogata în portabella .
Unii cercetatori au descoperit ca enoki fierte, stridii, Shiitake, pin, precum şi ciuperci pai, au o activitate antitumorala.
Valorile nutritive 100g
Calorii: 21
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 4 g
Proteine: 2 g
Fibre alimentare: 2 g
De sodiu: 2 mg
Riboflavina: 1 mg
Niacin: 4 mg
Fier: 1 mg de
potasiu: 277 mg
Zinc: 1 mg
Seleniu: 9 mcg