luni, 30 noiembrie 2009

Sfaturi de dieta si slabit de la Mihaela Bilic

Photobucket


”In primul rand, in loc sa alegem produse aduse de la mii de kilometri distanta, care au petrecut mult timp in frigidere sau in rafturile supermarketului, ar fi bine sa cumparam produse din piata. Mai este important sa alegem fructele si legumele cat mai viu colorate. Culoarea portocalie, galbena, rosie, verde inseamna prezenta in interior a betacarotenului. In plus, rosia e o sursa extraordinara de licopen, o substanta care protejeaza pielea de efectul imbatranirii si de razele soarelui, neutralizand radicalii liberi. La legumele transformate in salata este bine daca punem si o lingura sau doua de ulei de masline sau de orice fel, deoarece grasimea in contact cu legumele face ca elementele care sunt liposolubile sa fie mai usor de absorbit. In momentul in care folosim orice salata tip frunza este important ca ea sa fie spalata exact atunci cand o mancam, pentru ca vitaminele hidrosolubile se pierd prin spalare.”

”Fructele au mai mult vitamine si mai putin minerale. Pentru a beneficia de cat mai multi nutrienti ar fi bine sa avem varietate in consumul de fructe si de legume. Mare atentie la cantitatea de zahar din fructe. Nu trebuie sa ne bazam alimentatia unei zile preponderent pe fructe. Nu trebuie sa facem un exces din ele mai ales daca vrem sa slabim.”

”Nu trebuie sa uitam de varianta de transformare a carnii si a legumelor in ciorba sau supa. Este un aliment usor care tine stomacul plin timp de trei ore si poate constitui o masa de pranz completa pentru o doamna care are de gand sa piarda cateva kilograme. Impreuna cu un ardei iute care creste metabolismul si intensifica arderile poate constitui o masa de pranz echilibrata si satioasa. Nu trebuie sa uitam de produsele lactate, pentru ca si ele au aportul lor de calciu si de vitamine hiposolubile. Iaurtul este un aliment anorexigen care taie foarte bine pofta de mancare, asa ca putem sa apelam cu usurinta la un iaurt de baut pe care il gasim oriunde intr-un moment de foame sau de slabiciune. De asemenea, oul este prietenul curei de slabire: este anorexigen, contine un concentrat de vitamine si de minerale, are doar optzeci de calorii (cu conditia sa nu ii dublam numarul de calorii prajindu-l in ulei).”